خواص گیاه و اسانس آویشن شیرازی
اشتراک
مدیر سایت
مقالات
1396/03/28
0 نظر

خواص گیاه و اسانس آویشن شیرازی

گیاه آویشن شیرازی (نام علمی: Zataria multiflora)

آویشن شیرازی یکی از انواع اهلی آویشن کوهی می باشد که در کوهستان های فارس بیش ترین رشد را به خود اختصاص می دهد. این گیاه دارای اسانسی با طعم و بوی نسبتا تند می باشد که دارای خواص زیادی نیز هست.

یکی از قدیمی ترین انواع آویشن که در کوهستان های فارس به طور قابل توجهی رشد و تکثیر می یابد و البته از نوع اهلی آویشن کوهی است، آویشن شیرازی نام دارد. آویشن شیرازی از خانواده و نژاد نعناعیان معرفی شده است و از گل های آبی و برگ های نیزه ای و کوچک پوشیده شده است. 

 

اسانس آویشن شیرازی

اسانس موجود در آویشن شیرازی دارای مواد مؤثره فعالی چون تیمول، کارواکرول، تانن، پانتوزان، سقز، علوکوزیه و املاح معدنی و... می باشد و به دلیل داشتن این مواد پر خاصیت، به عنوان یک ضد میکروب و ضد باکتریای موثر معرفی شده است. 

 

خواص آویشن شیرازی

از جمله خواص آویشن شیرازی می توان به مواردی چون درمان بیماری تشنج، تبخال، عفونت های کبد و اختلالات مغزی، درمان رگ به رگ شدن گردن،درمان بیماری های آسم، برونشیت، سیاه سرفه، ضعف زیاد و ناتوانی، درمان درد های معده و عضلانی، اختلالات کلیه و زکام و... اشاره نمود. اسانس موجود در گیاه آویشن با استفاده از بخار آب تقطیر می شود و البته از سرشاخه های این گیاه برای درمان بیماری ها استفاده می شود و بیش ترین اسانس و خواص در سرشاخه های آویشن می باشد و همچنین از دیگر خصوصیات اسانس آویشن می توان به رنگ زرد آن اشاره نمود. 

 

اسانس آویشن شیرازی محصول شرکت طبیب دارو

 

برخی دیگر از خواص آویشن شیرازی

1- این خوراکی دارای طبع گرم و خشک بوده و دارای ویتامین های آ- ب – ای و هورمون گیاهی می باشد.

2- استحمام با آب جوشیده آویشن شیرازی در تسکین درد رماتیسم شفابخش بوده و در رفع لاغری موضعی نیزمؤثر  می باشد.

3- مصرف دمکرده آویشن شیرازی در درمان صرع، قطع عادت ماهانه میگرن، تب و دفع انگل اثر خوبی دارد.

4- آویشن شیرازی مقوی ، محرک ، قاعده آور، التیام بخش ، افزاینده شیر مادر، تصفیه کننده خون، مدر، ضد عفونی کننده، مقوی عضلات، دافع اخلاط خونی ، آرام بخش و دافع سودا بوده و حافظه را تقویت ونیروی جنسی ر افزایش می دهد.

5- این خوراکی حاوی آنتی بیوتیک طبیعی بوده و مصرف دمکر ده و جوشانده آن برای اشخاصی که مبتلا به بیماریهائی نظیر: درد معده، سرطان، کلسترول، ورم روده، سیاه سرفه، اختلال های مغزی و کلیوی، مسمومیت ، دندان درد، شبکوری ، ناراحتی کبدی ، چاقی، ورم کلیه، ناتوانی جسمی، آسم، درد سیاتیک، سنگ کلیه، ترشخات رحم ، زکام سوءهاضمه، آرتروز، واریس وبرفک دهان می باشند مفید است.

6- عرق آویشن شیرازی برای درمان جوشهای جلدی اثر مثبت دارد.

7- توصیه شده است که برای درمان بیماریهای ریوی مثل برونشیت حدود ۵ قطره از اسانس آویشن را بر روی قند چکانده و به همراه چای میل کنید.

8- دم کرده آویشن به مقدار یک قاشق مرباخوری در هر فنجان آب به مدت سه نوبت در روز به هضم غذا کمک کرده و موجب درمان سرفه می گردد و همچنین باعث تسکین انواع تشنج شده و ضمنا" بوی بد دهان را نیز بر طرف می کند.

9- از آویشن شیراز ی در درمان بیماریهائی مانند: گریپ های عفونی، برونشیت، نارسائی کبد و ناراحتی های ریوی استفاده درمانی می گردد.

10- از جوشانده غلیظ آویشن شیرازی در تقویت پیاز مو استفاده می شود، از دمکرده رقیق آن نیز مخلوط با عسل در صبحانه به جای چای استفاده می گردد.

11- از این خوراکی در تهیه غرغره ها(برای درمان گلو درد چرکی) و حمام های درمانی در رژیم های لاغری و در تهیه خمیر دندان ها استفاده می شود همچنین از جوشانده این خوراکی به عنوان کمپرس در درمان رگ به رگ شدن و پیچیدگی عضلات استفاده میکنند.

توجه داشته باشید:

الف: برای مصرف درمانی از این نوع خوراکی معمولا سرشاخه های آویشن را در اوایل دوره گل دهی (اردیبهشت و خرداد) جمع آوری کرده سپس آن ها را خشک نموده واز آن استفاده می کنند. علاوه بر مصارف درمانی در تهیه ادویه ها ، سس ها ، کنسرو ماهی و غذاهای گوشتی استفاده می نمایند.

ب: در تاریخچه آویشن آمده که از عطر آویشن در مراسم مذهبی استفاده می شده است و موسی پیامبر دین یهود نیز به این عطر خیلی علاقه داشت و همیشه آن را باخود به همراه می برد، همچنین پزشکان یونانی نیز از آویشن در درمان بیماریهای عفونی (عفونت کبد) منژیت و اختلالهای مغزی به کار می بردند.

دیدگاهتان را درباره این مطلب بنویسید

نام و نام خانوادگی: *

شماره موبایل: *

ایمیل:

دیدگاه: *

دیدگاه کاربران