پارسی
English
العربیه

صمغ باریجه

امتیاز:

سریال محصول:

بازدید کنندگان:126

قیمت:0 تومان

شناسنامه محصول

صمغ باریجه

نام علمیFerula gummosa

مصارف صنعتی: 

  صنایع داروسازی

  صنعت عطر و ادکلن سازی

 صنعت چسب

مقاله مرتبط :  معرفی گیاه دارویی باریجه و خواص آن 

باریجه چیست؟

فرآوردۀ حاصل از گیاه باریجه دارای بوی قوی، معطر و دارای طعم گس و تلخ می‌باشد و به دو شکل سخت و نرم عرضه می‌گردد. باریجه سخت دارای دو نوع باریجه اشکی و توده‌ای می‌باشد. باریجۀ اشکی در اثر گزش حشرات، خراش طبیعی یا ایجاد شکاف بر روی ساقۀ گیاه به خارج ترشح می‌شود و پس از چند روز شیرۀ حاصل در مجاورت هوا سفت شده از گیاه جدا می‌شود. باریجۀ اشکی به رنگ سفید مایل به زرد یا زرد مایل به سبز یا مایل به قرمز می‌باشد به شکل مدور یا بی‌شکل با سطحی ناصاف و کدر می‌باشد. چنانچه شکسته شود مقطع آن زرد رنگ و شفاف جلوه می‌کند. اینگونه باریجه مدت‌ها نرمی خود را حفظ می‌کند، ولی بعداً به مرور زمان سخت و شکننده می‌شود به طوریکه در اثر خرد شدن به صورت گرد درمی‌آید. باریجه توده‌ای و حجیم که از تجمع قطعات اشکی نامنظم واقع در یک قسمت بی‌شکل و خمیری تشکیل می‌شود به صورت قطعاتی به ابعاد مختلف و نامنظم در معرض استفاده قرار می‌گیرد غالباً مایل به سبز، سبز قهوه‌ای، سبز مایل به زرد یا تیره است. در داخل آن، ناخالصی‌های متفاوت نظیر ریزه‌های خاک، خرده‌های ساقه، برگ و دمبرگ گیاه دیده می‌شود. باریجۀ نرم را باریجۀ عسلی می‌گویند و شیرابه‌ای غلیظ شبیه عسل با بوی تند و نافذ و به رنگ قهوه‌ای تیره می‌باشد. در اثر برش طولی یا عرضی قسمت یقۀ گیاه به خارج ترشح می‌شود و واجد 25 الی 30 درصد اسانس می‌باشد. باریجۀ عسلی یا صمغ باریجه را از پالایش باریجه توده‌ای نیز بدست می‌آورند.

 

موارد مصرف: 

از باریجه بیشتر به عنوان طعم‌دهنده در محصولات غذائی مانند نوشابه‌های غیرالکلی و فرآورده‌های گوشتی و یا معطرکننده و تثبیت‌کنندۀ عطرها در فرآورده‌های آرایشی استفاده میشود. از باریجه در گذشته همراه باا آنغوزه در ناراحتی‌های عصبی استفاده می‌شده است . بنابر اعتقاد دامداران مصرف بوتۀ باریجه بوسیله حیوانات اهلی در تولید شیر آنها مؤثر است. لذا در مناطقی که دامداران از نظر تأمین علوفه رمستانه در مضیقه می‌باشند می‌توان اجازۀ جمع‌آوری ساقه‌های خشک شده را پس از ریزش بذرهای تولیدی به آنها داد.

آثار ضد درد، ضد باکتری و ضد قارچی عصاره‌های خشک هیدروالکلی حاصل از اندام هوائی، ریشه، باریجۀ اشکی و عسلی و همچنین اسانس آن بررسی شده است که در مقایسه با مورفین اثر ضد دردی ریشه و اندام هوائی آن بیشتر و نوع اشکی معادل و نوع عسلی کمتر از مورفین گزارش شده است .

همچنین اسانس باریجه بر میکروبهای مولد آکنه مؤثر بوده و رشد آنها را مهار می‌کند. عصاره‌های آب، هیدروالکلی، کلروفرمی در نگهداری امولسیون‌ها به مدت 6 ماه بدون تغییر فیزیکی و اختصاصات ظاهری مؤثر بودند .

 

مصارف صنعتی: 

از باریجه نوعی چسب مخصوص جهت چسباندن سنگهای قیمتی مانند الماس تهیه می‌شود. خاصیت مهم این چسب بی‌رنگی آن است. با این وجود بعلت اکتشاف و تولید چسب‌های سینتیک، کمتر موردد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر مصارف فوق، اهمیت اصلی باریجه استفاده از آن در صنایع عطر و ادکلن‌سازی است، به طوری که یکی از خریداران اصلی عمدۀ باریجۀ ایران، کشور فرانسه و مؤسسه دیور آن کشور می‌باشد.

ارتباط با واحد فروش محصولات

همراه : 09384008480

تلفن: 03155541000 | 03155571000

ایمیل : info@Tabibdaru.com

آدرس پستی

آدرس : کاشان، بلوار مطهری، کوچه بیان 2، ساختمان هما

آخرین مطالب

گواهی ارگانیک

گواهی ارگانیک

گواهی ارگانیک

گواهی ارگانیک

گواهینامه ارگانیک

گواهینامه ارگانیک

خواص درمانی فواید و طریقه مصرف لیموترش

لیمو ترش یک ماده تقویت کننده زیبایست و باعث افزایش سلامتی، طراوت، شادابی، جوانی و نیروی حیات می شود. مانع شل شدن و چروک پوست و پیری زودرس می شود، برای پاکسازی لکه های پوستی می توانید آب لیمو ترش را روی پوست بمالید و از شب تا صبح روز آن بماند، همچنین از عصاره لیمو ترش با گلیسیرین می توانید خستگی پوست و ترک های پوست را از بین ببرید. اگر تمایل دارید موهایتان شفاف و درخشان شود کافیست مقداری لیمو ترش تازه با آب سرد ترکیب کنید و روی موها بریزید و سپس موها را بشویید. پوست لیمو ترش را روی پوست خشک یا جای پوسته پوسته شده بمالید تا مشکلات پوستی برطرف شود، برای نرم شدن پوست ضخیم شده آرنج نیز پوست لیمو ترش مفید است. از لیمو ترش تجزیه شده ۶ تا ۸ درصد اسید سیتریک تهیه و از هسته های آن روغنی به نام لیمو تن تهیه و در طب مصرف می شود.

خواص ترخون و معرفی این گیاه

ترخون منبع بسيار خوبي از آهن، کلسيم و منگنز مي‏ باشد. اين سبزي همچنين داراي پتاسيم، منيزيم و ويتامين ‏هاي A و C مي ‏باشد. ترخون بيشتر به صورت يک سبزي در پخت و پز استفاده مي ‏شود اما از آن براي مصارف پزشکي نيز استفاده مي ‏کنند. به دليل داشتن خاصيت بي‏ حس‏ کنندگي در دهان، يونانيان باستان اين گياه را براي  تسکين دندان درد مي‏ جويدند. اين گياه همچنين در قرون وسطي به عنوان يک پادزهر براي درمان سم مارگزيدگي استفاده مي ‏شد. از ديگر خواص مفيد ترخون مي ‏توان به مواردي چون کمک به هضم بهتر غذا، مسکن ملايم و يک کمک کننده‏ ي خوب به پيشگيري از بيماري‏ هاي قلبي و چاقي اشاره کرد(البته به شرط اين که به جاي نمک استفاده شود.).

خواص گیاه رزماری چیست

از رزماری به عنوان چاشنی غذا استفاده می شود که علاوه بر عطر و طعم فوق العاده، دارای مزایای زیادی برای سلامتی بدن است. نام علمی این گیاه چوب چند ساله است اما در جهان همه با نام رزماری آن را می شناسند. مشابه بسیاری از گیاهان مفید دیگر، رزماری در خانواده نعناع قرار داد. رزماری داری طبعی گرم، کمی تلخ و طعم گس تر از نعناع است که به سوپ، سس، خورش و کباب و انواع غذاهای دیگر طعم و عطر فوق العاده ای می بخشد و به عنوان یک چاشنی استفاده می شود، مخصوصا در غذاهای ایتالیایی، رایج تر است.

خواص بادام و روغن بادام

درخت بادام درختی است زیبا که از زمانهای قدیم در نواحی مرکزی و غربی آسیا مخصوصا افغانستان و ایران ، سوریه و فلسطین پرورش می یافته است.ارتفاع آن به 8 متر می رسد بادام دارای دو واریته اصلی می باشد که بادام شیرین و بادام تلخ می باشد.

تازه ترین محصولات

اسانس مرزه

قیمت: 0

روغن خشخاش

قیمت: 0

اسانس آنغوزه

قیمت: 0

عرق شاتره

قیمت: 0

عرق هل

قیمت: 0

عرق دارچین

قیمت: 0

اسانس اسطوخودوس (لاواند)

قیمت: 0

روغن زیتون بکر

قیمت: 0

روغن زیره سبز

قیمت: 0

روغن نارگیل

قیمت: 0

طعم دهنده پونه

قیمت: 0

غنچه گل محمدی خشک

قیمت: 0

اسانس نعناءفلفلی

قیمت: 0

صمغ کتیرا

قیمت: 0

عرق نعنا

قیمت: 0

طعم دهنده نعناع فلفلی

قیمت: 0

طعم دهنده نعناء

قیمت: 0

طعم دهنده کاکوتی

قیمت: 0

صمغ آنغوزه

قیمت: 0

صمغ باریجه

قیمت: 0